OMPELIMO

Käsityökurssit

SYKSY 2021

Uusille kursseille ilmoittautuminen on nyt auki Salon kansalaisopiston sivuilla. Tarjolla on ompelulaneja sekä syyskuussa, että lokakuussa sekä muita mielenkiintoisia kursseja esimerkiksi nuorille. Käy ihmeessä tutustumassa! Kansalaisopistossa on helppo harrastaa.

Ompelimossa on turvallista ja mahdollista harrastaa vaikka ajat ovatkin vaikeita. Ompelulanit toteutetaan Sinisellä talolla nyt niin, että voit varata itsellesi ja ystävillesi ompelimon esimerkiksi koko lauantaiksi jolloin hinta on 30e/osallistuja. Olen ohjaajan roolissa mukana ensimmäiset 2h opastaen ompelimon koneiden käyttöön ja ompeluvinkkejä jakaen jonka jälkeen voitte keskenänne jatkaa musiikin ja skumpan voimin niin pitkään kuin ompeluintoa riittää. Aika hyvältä kuulostaa, eikös! Lauantai ystävien kesken maailman parhaan harrastuksen parissa. Varaa oma viikonloppusi samantien ottamalla ompelimoon yhteyttä.

Ilmoittaudu kursseille täältä. Tule mukaan rentoon ompelufiilikseen yksin, ystävän tai vaikka työporukan kanssa. Kursseja järjestetään sekä Salon kansalaisopistossa, että Sinisellä Talolla kustomoidusti tarpeiden mukaan.

KEVÄT 2021

  • O M P E L U L A N I T  Helmikuussa Sinisellä Talolla

Lauantaina 27.2 järjestetään ompelulanit Sinisellä Talolla ompelimon omissa tiloissa. Aloitetaan 10 aamulla ja ommellaan niin pitkään kuin jaksetaan, todellakin, niin pitkään kuin jaksetaan. Ompelimoon voit tuoda mukanasi omat koneesi jos haluat, että katsotaan yhdessä sen huoltoa tai tikin toimivuutta, mutta käytössäsi on myös kaikki ompelimon laitteet. Mukaan voi ottaa vaikkapa suuritöisimmät ja paksuimmat kankaat, koska ompelimosta löytyy kaksi teollisuusompelukonetta joilla menee vaivatta vähän raskaammatkin ompelutyöt. Kurssi ilmoittautumiset voi lähettää jenny@oliina.fi tai sopia soittamalla 0407319386 Jenny. Maksu 50e suoritetaan paikan päällä. Kurssille otetaan mukaan tavallista vähemmän ihmisiä jotta voidaan taata turvalliset työskentelyvälit ajanhengen mukaan. Ilmoittaudu mukaan pian!

O M P E L U L A N I T  Kansalaisopistossa maaliskuussa

PERUTTU VALLITSEVAN TILANTEEN VUOKSI

Kurssi järjestetään 13-14.3. viikonloppuna. Aloitetaan molempina päivinä klo 10 ja lopetaan 15:45. Ilmoittaudu mukaan tästä. Kurssilla voit ommella omien tarpeidesi mukaan ihan mitä vain, vaatteita, asusteita, sisustusompelua korjausompelua ym. Voit miettiä etukäteen myös haluaisitko tietää enemmän esimerkiksi oman ompelukoneesi toiminnoista ja ottaa sen mukaan kurssille tai jos jokin tekniikka, vaikkapa rullapäärme saumurilla kiehtoo ja haluaisit sen oppia niin hyvin ehditään sitä katsoa läpi kurssin aikana. Voit etukäteen myös vinkata jos haluat perehtyä vaikkapa trikoo-ompeluun niin otan mukaan siihen sopivaa opetusmateriaalia. Nähdään kurssilla!

  • O M P E L U L A N I T  Kansalaisopistossa huhtikuussa Perttelissä

Kurssi järjestetään 10-11.4 viikonloppuna. Aloitetaan molempina päivinä klo 10 ja lopetaan 15:45. Ilmoittaudu mukaan tästä. Kurssilla voit ommella omien tarpeidesi mukaan ihan mitä vain, vaatteita, asusteita, sisustusompelua korjausompelua ym. Voit miettiä etukäteen myös haluaisitko tietää enemmän esimerkiksi oman ompelukoneesi toiminnoista ja ottaa sen mukaan kurssille tai jos jokin tekniikka, vaikkapa rullapäärme saumurilla kiehtoo ja haluaisit sen oppia niin hyvin ehditään sitä katsoa läpi kurssin aikana. Voit etukäteen myös vinkata jos haluat perehtyä vaikkapa trikoo-ompeluun niin otan mukaan siihen sopivaa opetusmateriaalia. Nähdään kurssilla!

  • O M P E L U L A N I T  Kansalaisopistossa toukokuussa

Kurssi järjestetään 22.-23.5 viikonloppuna. Aloitetaan molempina päivinä klo 10 ja lopetaan 15:45. Ilmoittaudu mukaan tästä. Kurssilla voit ommella omien tarpeidesi mukaan ihan mitä vain, vaatteita, asusteita, sisustusompelua korjausompelua ym. Voit miettiä etukäteen myös haluaisitko tietää enemmän esimerkiksi oman ompelukoneesi toiminnoista ja ottaa sen mukaan kurssille tai jos jokin tekniikka, vaikkapa rullapäärme saumurilla kiehtoo ja haluaisit sen oppia niin hyvin ehditään sitä katsoa läpi kurssin aikana. Voit etukäteen myös vinkata jos haluat perehtyä vaikkapa trikoo-ompeluun niin otan mukaan siihen sopivaa opetusmateriaalia. Nähdään kurssilla!

SYKSY 2020

  • O M P E L U L A N I T  Marraskuu

Marraskuu 14.-15 klo 10-15:45. Korjaa, paikkaa, pienennä tai suurenna, tee vanhasta uutta, viimeistele keskeneräinen ompelutyö tai urakoi vaikka joululahjoja. Ompelulaneilla urakoidaan omia ompeluita mukavassa ompeluseurassa viihtyen sekä toisia tukien ja auttaen. Ohjaava opettaja on paikalla koko ajan ja auttaa sovituksissa, kaavamuutoksissa kaikessa missä apua tarvitaan, joten ei tarvitse olla konkari osallistuakseen laneille. Ompeluaikaa, -rauhaa sekä leikkuutilaa riittää, yhteisessä käytössä opiston työvälineet, saumurit ja ompelukoneet. Tutustu jo etukäteen ihaniin kankaisiin, ja malleihin joita haluaisit valmistaa tai ota kaapista mukaan ne kaikki keskeneräiset ompelukset jotka haluaisit saada valmiiksi, niin päästään heti täyteen vauhtiin. Ota mukaan omat kankaat. Lisäksi opistolla on käytössä lahjoitusmateriaaleja. Päivä sisältää 30min taukoja. Ilmoittautuminen ti 11.8. internetissä klo 15.30 alkaen tai puhelimitse klo 15.30-16.30 puh. 044 778 4567 ja tämän jälkeen toimiston aukioloaikoina puh. 02 778 4561 tai 02 778 4570. Kurssipaikan peruminen viimeistään la 26.9. Ilmoittaudu kurssille tästä

  • O M P E L U L A N I T  Lokakuu

Lokakuu 3.-4. klo 10-15:45. Korjaa, paikkaa, pienennä tai suurenna, tee vanhasta uutta, viimeistele keskeneräinen ompelutyö tai urakoi vaikka joululahjoja. Ompelulaneilla urakoidaan omia ompeluita mukavassa ompeluseurassa viihtyen sekä toisia tukien ja auttaen. Ohjaava opettaja on paikalla koko ajan ja auttaa sovituksissa, kaavamuutoksissa kaikessa missä apua tarvitaan, joten ei tarvitse olla konkari osallistuakseen laneille. Ompeluaikaa, -rauhaa sekä leikkuutilaa riittää, yhteisessä käytössä opiston työvälineet, saumurit ja ompelukoneet. Tutustu jo etukäteen ihaniin kankaisiin, ja malleihin joita haluaisit valmistaa tai ota kaapista mukaan ne kaikki keskeneräiset ompelukset jotka haluaisit saada valmiiksi, niin päästään heti täyteen vauhtiin. Ota mukaan omat kankaat. Lisäksi opistolla on käytössä lahjoitusmateriaaleja. Päivä sisältää 30min taukoja. Ilmoittautuminen ti 11.8. internetissä klo 15.30 alkaen tai puhelimitse klo 15.30-16.30 puh. 044 778 4567 ja tämän jälkeen toimiston aukioloaikoina puh. 02 778 4561 tai 02 778 4570. Kurssipaikan peruminen viimeistään la 26.9.

  • L E M P I V A A T T E E N  kaavoituskurssi

Syyskuun 12-13 päivät perehdytään oman lempivaatteen kaavoittamiseen. Nappaa kurssille mukaan oma lempivaatteesi, kaavoitetaan se ja valmistetaan uusi lempivaate. Kurssin tavoitteena on miettiä mikä vaatteesta tekee sinun lempivaatteesi ja miten se sopii sinun tyyliisi. Käydään yhdessä läpi kaavoituksen perusasioita, peilausta, symmetrisyyttä, langansuuntaa, väljyyksien muokkaamista sekä kuosittelu ja kokomuutoksia. Aloitetaan myös uusilla kaavoilla uuden lempivaatteen ompelu joten ota mukaan kangasta ompeluun. Käydään läpi mahdollisuuksien mukaan myös sovitusmuokkauksia, ompelujärjestystä sekä ompeluniksejä. Oman lempivaatteen kaavaa on helppo muokata jatkosssa kotonakin erilaisin variaatioin. Mukaan eväät, päivät sisältävät 30 min taukoa. Sekä lauantaina, että sunnuntaina oppitunnit ovat klo 10- 15:45. 

  • A A M U O M P E L U A

16.9 alkaen keskiviikko aamuisin klo 9:15-11:45. Korjaa vanhaa, ompele uutta. Ompelua omien tarpeiden mukaan. Valmistetaan vaatteita tai asusteita erilaisista kankaista ja muokataan vanhoja vaatteita tai ommellaan sisustustekstiilejä. Kaavoina käytetään valmiskaavoja, mutta käydään läpi kaavojen muokkaamista omien mittojen ja mallin mukaan. Myös vasta-alkajille. Ilmoittautuminen ti 11.8. klo 15.30 alkaen internetissä tai puhelimitse klo 15.30-16.30 puh. 044 778 4567 ja tämän jälkeen toimiston aukioloaikoina puh. 02 778 4561 tai 02 778 4570. Kurssipaikan peruminen viimeistään ke 9.9.

  • A L M A N K E P P A R I kurssi

Tiistaina 30.6 klo 12- 15:30 järjestetään ensimmäinen Alman kepparikurssi Ompelimon tiloissa. Vetäjänä toimii Aino 16v. Hänen 4H yrityksensä Almanhepat on super suosittu, eikä ihme, onhan Aino tehnyt jo 10 vuotta keppihevosia. Idea kurssiin lähti työhrjoittelun kautta. Aino opiskelee Salon ammattiopistossa ja tuli ompelimoon 4 viikon harjoittelujaksolle. Jakson aikana kävi selväksi, että Ainolla on todella luonteva ote kädentöihin ja oli helppoa ehdottaa hänelle oman kurssin järjestämistä. Ja hienon kurssin sai Aino kasaan todella loistavalla valmistelutyöllä. On ihan parasta nähdä miten ideoista syntyy jotakin upeaa ja miten nuori haluaa tehdä työnsä hyvin! Toivotaan jatkoa kurssille ja uusia kepparifaneja mukaan.

  • A V O I M E T  O V E T       

maanantaina 15.6.2020 klo 10-19. Tervetuloa ompelemaan vaikka koko päiväksi. Sinisen Talon puutarhassa on hyvä juoda taukokahvit ja klo 18-19 tulee Nuppu Print Companyn kesäkiertue ihanien kankaiden kanssa kylään. Tule sinä myös <3

  • O M P E L U L A N I T

pe 22.5. klo 13-21 ja la 23.5. klo 10-19 Sinisessä Talossa
(Rummunlyöjänkatu 2, Salo)

Tee itse uudet lempivaatteesi! Lanien aikana voit vapaasti toteuttaa omia ompeluvisioitasi tai tulla vaikka vain opettelemaan oman tai ompelimon koneiden käyttöä ja harrastuksen aloittamista nopeiden ompelutöiden parissa.

Kurssin hinta 50 euroa/hlö
Hintaan sisältyy koneiden ja tilojen käyttö, opastus, saumuri- ja ompelukonelankojen käyttö ja muut ompelutarvikkeet (sakset, mittanauhat) sekä kaavapaperi.

Ompelimosta löytyy myös neppikone, teollinen höyrysilitysrauta, leikkuupöytiä, ompelukoneita, saumureita ja kaavalehtiä (Burda ja Suuri Käsityö).

Tuo omat kankaat ja napit mukanasi tai osta ompelimosta!

Voit ottaa mukaan myös oman koneesi – tehdään sen langoitus ja pikkuhuolto yhdessä!

Omat eväät mukaan!

Kurssi toteutetaan 7-10 osallistujan kanssa.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Jenny Sainio/Ompelimo Oliina, jenny@oliina.fi tai p. 040 731 9386