Kässäkerho -ota ompelu haltuun!

Haluaisitko ommella enemmän…

Trikoovaatteita lapsille, itsellesi juhla- tai arkivaatteita tai vaikkapa tutuille synttärilahjoja?

Haluaisitko herättää uudelleen henkiin vanhan harrastuksesi tai ottaa ensimmäistä kertaa ompelukoneen haltuun. Tai ylipäätään tutustua omaan ompelukoneeseesi ohjauksen äärellä.

Kässäkerho kokoontuu kun 3-4 ompeluintoista tyyppiä saadaan kasaan. Osallistujat voivat olla omasta ystäväpiiristäsi tai vaikka työkavereista kerätty porukka, mutta myös yksin voi tulla oppiin. Kässäkerho räätälöidään aina ryhmän tarpeiden mukaan. Etukäteen voidaan pohtia halutaanko ottaa haltuun kaavoitukseen tai materiaalituntemuksen liittyviä ongelmakohtia vai miettiä enemmän ompeluteknisiä seikkoja. Kerhossa voidaan myös paneutua ainoastaan omien vaatteiden korjaukseen, jolloin saat ompelimosta vinkkejä muokauksiin ja mm. sovitusapua. Kässäkerho auttaa myös ompeluohjeiden lukemisessa sekä avaa ompelulehdissä usein käytettyjä termejä. Kässäkurssi on tarkoitettu ompeluinnon herättämiseen, jotta kotiompelu olisi helppoa ja mutkatonta. Ryhmässä oppii aina samalla myös toisten ongelmista, joten kotiompeluun saa varmasti enemmän vinkkejä kurssin aikana kuin oli ajatellutkaan.

 

Mukaan tarvitset

  • Ompeluintoa

Mukaan mahdollisesti tarvitset

  • Oman ompelukoneen. Tutulla koneella on helppo jatkaa harrastusta kotona.
  • Idean jostakin vaatteesta tai tuotteesta jonka haluaisit valmistaa.
  • Omia valmisvaatteita, joita haluaisit muokata tai tuunata.
  • Oman kankaan ja/tai kaavat

 

 

Esimerkki Kässäkerhon hinnoista:  2 tunnin kässäily 4:lle henkilölle,  osallistumismaksu 25e/ henkilö.

Tämä summa sisältää langat, kaavapaperin, ompelimon välineiden käytön sekä ompelijan opastuksen. Ompelimosta löytyy peitetikkikone trikoo-ompeluun, saumureita, kaksi teollista ompelukonetta ja paljon muita laitteita.

Ompelimosta voi myös ostaa kankaita, joita voi käydä jo etukäteenkin ihastelemassa.

 

Ota yhteyttä ja etsitään kalenterista yhteinen aika jolloin laitetaan ompelukoneet työhön!